Annemieke Hillen

Rouw- & Levenscounselor

Levensinitiaties ® in opvoeding en relaties

 

 

 

Ouders hebben een grote invloed op het levensgeluk van hun kinderen.

Ben jij je bewust van de invloed van je eigen ouders op jouw leven? Wat denk jij hiervan te willen overdragen aan je kind(eren)?

De Levensinitiaties® * maken ons bewust van de uitdagingen die wij in ons leven tegenkomen.

Aan de hand van het model krijg jij, als ouder, inzicht in je ouderschap en je relaties.

De rode draad in onze training is: “Wie ben je en wie wil je zijn als ouder?”.

Kinderen houden ouders een spiegel voor met hun gedrag. Persoonlijke eigenaardigheden, opvoedkundige uitglijders, weggestopte emoties en nog veel meer, worden soms zeer confronterend onder de aandacht gebracht door wat kinderen zeggen en doen. Kinderen doen daarmee een beroep op de authenticiteit, zelfkennis en eerlijkheid en soms ook op het uithoudingsvermogen van hun ouders.

Deze module biedt handreikingen om met je kind in gesprek te gaan en het te begeleiden als het vastloopt in verwarrende of onzekere gedachten, last heeft van heftige emoties of zich niet weet te handhaven in een groep.

Marjon en ik zijn beide als docent verbonden aan het LevensCollege en hebben een eigen praktijk, waarin wij zowel volwassenen, jongeren als kinderen begeleiden.

Wij zijn ons bewust, als professionals én als (groot)ouders, dat zelfkennis van ouders, belangrijk is. Daardoor kan acceptatie van de eigenheid van je kind groter worden.
Het maakt duidelijk waarom je op de voorgehouden spiegel reageert.

Om evenwichtig ouderschap te stimuleren, worden er, naast de fysieke lessen op 5 ochtenden, verdiepende opdrachten meegegeven die je thuis kunt doen

Wij kijken ernaar uit je 5 ochtenden mee op pad te nemen naar een nieuw bewustzijn vol passie en vrijheid over ouderschap, jezelf, je relatie en het leven.

*De Levensinitiaties® is een psychologische en spirituele tool voor het begeleiden van mensen. Het geeft kennis en inzicht over de beproevingen van de mens en praktische tools aan mensen om zich meer te gaan verbinden met de essentie van wie ze zijn, hun eigen ziel.

Praktische informatie, zie agenda.

Enkele reacties:

“Ik ben bewuster van hun eigen Zijn, waardoor ik de kinderen meer zelf op laat lossen.”

“Ik heb de trainingsdagen als inspirerend ervaren, eerlijk en open.”

“Het was prettig om bewust stil te staan bij het moederschap en wat kinderen met je doen. Ik ben nu met meer rust aanwezig, bewuster van mijn eigen gevoel en vertrouw op mijn intuïtie.”

“Ik luister bewuster naar de kinderen.”

“We staan samen bewuster in ons ouderschap, zijn ons bewuster van onze afzonderlijke rol en hoe we dat dan samendoen.”

“Ik ben me bewuster van de loyaliteit van onze kinderen en hoe zich dat vertaald naar ons als ouders.”

Voel je vrij contact met mij op te nemen als je vragen hebt, via mail of telefoon. 
Op mijn Facebook-pagina, Annemieke Hillen rouw- & levenscounseling,  deel ik eventuele informatieochtenden of -middagen. 

Kijk voor de actuele data op agenda en voor prijzen bij Tarieven en voorwaarden