Annemieke Hillen

Rouw- & Levenscounselor

Spiritueel en Bewust Ouderschap

In deze sterk veranderende maatschappij, (denk aan snelheid, hoeveelheid informatie, bezigheden, netwerken) ontstaan er allerlei vragen over opvoeding.

Collega’s Marjon Landheer, Sietske Damstra en ik horen veel ouders met vragen hoe om te gaan met en inzicht te krijgen in het gedrag van hun gevoelige kind.

Kinderen houden ouders een spiegel voor met hun gedrag. Persoonlijke eigenaardigheden, opvoedkundige uitglijders, weggestopte emoties en nog veel meer, worden soms zeer confronterend onder de aandacht gebracht door wat kinderen zeggen en doen. Kinderen doen daarmee een beroep op de authenticiteit, zelfkennis en eerlijkheid en soms ook op het uithoudingsvermogen van hun ouders. Zij verlangen een liefdevolle, bezielde begeleiding.

Wij zijn ons bewust, als professionals, dat zelfkennis van ouders, juist nu in deze tijd, steeds belangrijker is. Daardoor kan de acceptatie van de eigenheid van het kind groter worden.

In onze training is de rode draad: “Wie ben je en wie wil je zijn als ouder?”.

Wij kijken ernaar uit jullie mee op pad te nemen naar een nieuw bewustzijn vol passie en vrijheid over ouderschap, jezelf, elkaar, het leven en de maatschappij.