De essentie van je ware mens zijn Je leeft de ware essentie van de mens pas als alle 7 Levensbronnen® in balans zijn. Dan maak je gebruik van alle krachten binnenin je, die je altijd tot je beschikking hebt. Als je ze allemaal in jezelf herkent en erkent, begrijp je dat alle 7 Levensbronnen® onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Jij hebt de sleutel om elke individuele Levensbron in balans te brengen – en hiermee ook je leven. Jouw essentiële Levensbron Van de 7 Levensbronnen® is er één die jouw essentiële onzichtbare oer- en levenskracht vertegenwoordigt. Dit is jouw essentiële Levensbron. Tijdens je leven wil je niets liever dan deze essentiële onzichtbare Levensbron zichtbaar maken en delen met anderen. Dit onzichtbare verlangen kun je niet zien of aanraken. Je kunt het wel voelen, in je hart. Het is hetgeen waar je helemaal blij van wordt als je ermee bezig bent, waar je energie en inspiratie van krijgt en waar je hart letterlijk warm van wordt. Als je vanuit jouw essentiële Levensbron leeft, gaat dat wat je doet moeiteloos, verlies je het besef van “tijd” en ervaar je stilte in je hoofd. Ook krijg je op jouw essentiële Levensbron de zwaarste lessen in je leven. Het leven is namelijk bedoeld om imperfect te zijn. Als we geen verdriet kennen, kennen we ook geen blijdschap, als we geen donker kennen, weten we niet wat licht is. Het leven heeft een lichte en een schaduwkant. En beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net als dag en nacht. Het één is alleen waarneembaar en voelbaar door het bestaan van het ander. Dit is de dualiteit van het leven.

Het spel van het leven Het leven zal je altijd uitdagingen geven. Hoe je met deze uitdagingen omgaat is de sleutel tot een vrij leven. Vanaf het moment dat je de krachten van de 7 Levensbronnen® kent, en ontdekt hebt wat jouw essentiële Levensbron is, ga je het spel van het leven doorzien. Je weet waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt en waar je blij van wordt. Je weet ook waardoor je van slag raakt, vermoeid raakt, geïrriteerd wordt, onderuit gaat en wat je zelfs lichamelijk ziek kan maken. Als je weet wat jouw essentiële Levensbron is en je bewust vanuit alle Levensbronnen® gaat leven, ervaar je balans, rust, vreugde en voldoening.

De Archetypes Archetypes omvatten al onze menselijke ervaringen en representeren de positieve en negatieve kwaliteiten die in ons zitten. Ieder archetype vertegenwoordigt een specifiek vast patroon van ons menselijk gedrag. Ze worden ingedeeld in karaktertypes, zoals bijvoorbeeld “de moeder”, “de levensgenieter” en “de held”. Inspiratiebron De psychologie van Carl Jung beschrijft systematisch de patronen en gedragingen van mensen in archetypes. Hij definieert deze als gedragspatronen. Volgens Jung zijn de archetypes een essentieel deel van ons mens zijn. Ze laten je zien hoe je je bewust en onbewust gedraagt. Ze helpen om onze persoonlijkheid in balans te brengen door bewust te worden van onze positieve en negatieve gedragspatronen. Wij als mens zeggen vaak “zo ben ik” in plaats van “zo doe ik”. Als je iets doet kun je ervoor kiezen om iets anders te doen. Je kunt er dus voor kiezen om je gedrag te veranderen. Ieder mens zit vaak vastgeroest in patronen. Hierdoor is hij zich niet meer bewust van zijn gedrag en zijn keuze om zich anders te gedragen. 21 archetypes De archetypes werken als spiegels. Ze representeren in essentie alle kanten van ons menselijke bewustzijn. Wij hebben ons laten inspireren door de 12 archetypes van Jung. Aan de 7 Levensbronnen® hebben wij 21 archetypes verbonden. Deze hebben wij als mens allemaal in ons. Jung omschrijft de gedragspatronen vanuit licht en schaduw. Bij de Levensbronnen® hebben wij elke Levensbron verbonden met een archetype in balans (licht) en twee archetypes in disbalans (schaduw). De schaduwkant is verdeeld in te weinig en teveel energie. Elk geven ze een heel ander karakterbeeld. Bijvoorbeeld bij de Levensbron van Waarheid en Expressie is de persoon in balans de “Expressionist”, de persoon met te weinig energie in deze Levensbron de “Binnenvetter” en de persoon met teveel energie de “Zender”. De archetypes die je uitdraagt reflecteren de psychologische patronen van jouw zelfbeeld en zijn gerelateerd aan jouw energieniveau in het dagelijks leven. Volledig potentieel Of we nu man of vrouw zijn, in welke cultuur of geloof we ook opgroeien, de 21 archetypische kwaliteiten zitten in ons allemaal. Als je bewust bent van je gebruikte en niet gebruikte kwaliteiten, ontdek je de oneindige mogelijkheden die je als mens in je hebt en leef je jouw ware essentie.

De 21 archetypes verbonden met de 7 Levensbronnen®

Coaching: Ontdek de essentie van wie je bent en wat je te delen hebt in je leven

Door de Levensbronnen® te leren kennen, krijg je de mogelijkheid om weer in contact te komen met jouw ware essentie en jouw volledige potentieel. Je leert je gedrag te doorzien, wat je enorme eyeopeners geeft. Door deze inzichten en bewustwording, kijk je met een nieuwe blik naar jezelf. Je weet wie je bent en wat je in jouw leven te doen hebt.

Je valkuilen en schaduwkanten belemmeren je niet langer om je potentieel te leven. Ze zijn een stuk van jezelf en maken je tot wie je bent. Je weet hoe je van ze kan leren en hoe ze vervolgens weer in balans te brengen. Je ervaart focus, thuiskomen en kan niet wachten om jouw essentie met de wereld te delen. Niets houdt je meer tegen om jouw grootsheid te leven.

Dit zijn de twee coachingstrajecten die ik aanbied:
1. Traject 8-weekse Levensbronnen® coaching

Tijdens een 8 weken durend coachingstraject ga je op ontdekkingstocht en leer je jouw 7 Levensbronnen® kennen en begrijpen. Elke week krijg je uitleg over 1 Levensbron en ervaar
je in hoeverre deze Levensbron bij jou in en/of uit balans is. In dit traject word je ervan bewust wat elke Levensbron voor jou betekent en hoe je deze kunt inzetten en toepassen in je dagelijks leven.
Je krijgt de sleutel in handen om bewust vanuit alle 7 Levensbronnen® te leven, om ze in balans te brengen, te gebruiken en daarmee je volledige potentieel te leven. De deur naar een leven vol vertrouwen, vreugde, kracht, liefde, waarheid, bewustzijn en verbinding is geopend.

In de laatste en 8ste sessie bepaal je samen met de coach wat jouw essentiële Levensbron is. Dit is de Levensbron die jou uniek maakt, die jouw essentie vertegenwoordigt en die jij in jouw leven wilt delen met anderen. Als je weet wat jouw essentiële Levensbron is, heb je de TomTom voor jouw levenspad gevonden. Bij alles wat je doet, kun je nu voelen of het klopt bij wie je bent. Dit is de blauwdruk van jouw leven en deze maakt dat je het spel van het leven doorziet. Gedurende 8 wekelijkse gesprekken van ieder ongeveer 1½ uur, ontdek je jouw zeven Levensbronnen® en jouw essentiële Levensbron. Je krijgt gedegen coachingsmateriaal dat je ook na het coachingstraject kunt blijven gebruiken.

 

2. Essentiële Levensbron coaching

Mis je iets in je leven; wil je meer uit jezelf halen; van baan veranderen, je studierichting bepalen of loop je vast privé of in je carrière? Dan is een Essentiële Levensbron coaching misschien iets voor jou. Dit traject bestaat uit twee gesprekken.
In het eerste gesprek van ongeveer 1½ uur ga je samen met de coach op ontdekkingstocht naar jouw diepste verlangen, je passie, je talenten en mogelijkheden. Na afloop van het eerste gesprek krijg je ideeën en opdrachten mee naar huis om de komende 2 weken aan te werken en om inspiratie op te doen. Na deze 2 weken vindt het tweede gesprek plaats. Je gevoel na het eerste gesprek en je gemaakte opdrachten wordt geëvalueerd en samen met de coach wordt jouw Essentiële Levensbron bepaalt. Samen vul je de blauwdruk van jouw leven in. Deze blauwdruk kun je zien als de TomTom van jouw levenspad. Hij wijst jou de weg om dat wat jou zo uniek maakt te delen met de mensen om je heen. Dit tweede gesprek duurt ongeveer 1 uur.

 

Kijk voor de actuele data op agenda en voor prijzen bij Tarieven en voorwaarden