De Levensbronnen®

De Levensbronnen® gaan over levenswijsheid en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Het is een bewustwordingsproces over je groei en ontwikkeling, waarom je hier bent en wat je potentieel is.

Verbindt je met de wijsheid van je hart

De Levensbronnen® vormen een duidelijke en gestructureerde methode (ontwikkeld door Susanne Daniëlson en Yvette Visser, gebaseerd op de Archetypes van Carl Jung) die je een zeer helder inzicht geeft in jezelf. Je leert door te voelen en ervaren, je verbindt de wijsheid van de methode met de wijsheid van je eigen hart. Hierdoor ontwikkel je begrip voor je gedrag en voor dat van anderen en leer je jezelf én je ware potentie beter kennen. Je merkt de impact ervan onmiddellijk in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

De 7 levensbronnen

Er zijn 7 Levensbronnen in ieder van ons aanwezig. Iedere Levensbron is verbonden met 3 Archetypes van ons menselijke gedrag. Zij representeren de positieve en negatieve kwaliteiten die in ieder van ons zitten.

Doordat je je met De Levensbronnen® bewuster wordt van je gedragspatronen, kun je deze ook veranderen. Of, om in termen van de bronnen te spreken; ‘in balans brengen’. Wanneer je bewust bent van je gebruikte en niet gebruikte kwaliteiten, ontdek je de oneindige mogelijkheden die je als mens in je hebt en leef je jouw ware essentie.

Alleen met het hart kun je goed zien, het essentiële is voor de ogen onzichtbaar
Antoine de Saint-Exupéry

Le Petit Prince

De twee coaching trajecten die ik aanbied

Traject Levensbronnen® coaching

Tijdens dit coaching traject ga je op ontdekkingstocht en leer je jouw 7 Levensbronnen® kennen en begrijpen. Om de twee week krijg je uitleg over 2 Levensbronnen en ervaar je in hoeverre deze bij jou in en/of uit balans zijn. 
In dit traject word je ervan bewust wat elke Levensbron voor jou betekent en hoe je deze kunt inzetten en toepassen in je dagelijks leven.

Je krijgt de sleutel in handen om bewust vanuit alle 7 Levensbronnen® te leven, om ze in balans te brengen, te gebruiken en daarmee je volledige potentieel te leven. De deur naar een leven vol vertrouwen, vreugde, kracht, liefde, waarheid, bewustzijn en verbinding is geopend.In de laatste ochtendsessie bepaal je samen met de coach wat jouw essentiële Levensbron is. Dit is de Levensbron die jou uniek maakt, die jouw essentie vertegenwoordigt en die jij in jouw leven wilt delen met anderen. Als je weet wat jouw essentiële Levensbron is, heb je de TomTom voor jouw levenspad gevonden. Bij alles wat je doet, kun je nu voelen of het klopt bij wie je bent. Dit is de blauwdruk van jouw leven en deze maakt dat je het spel van het leven doorziet. Gedurende 8-wekelijkse gesprekken van ieder ongeveer 1½ uur, ontdek je jouw zeven Levensbronnen® en jouw essentiële Levensbron. Je krijgt gedegen coaching materiaal dat je ook na het coaching traject kunt blijven gebruiken.

Essentiële Levensbron coaching

Mis je iets in je leven; wil je meer uit jezelf halen; van baan veranderen, je studierichting bepalen of loop je vast privé of in je carrière? Dan is een Essentiële Levensbron coaching misschien iets voor jou. Dit traject bestaat uit twee gesprekken.

In het eerste gesprek van ongeveer 1½ uur ga je samen met de coach op ontdekkingstocht naar jouw diepste verlangen, je passie, je talenten en mogelijkheden. Na afloop van het eerste gesprek krijg je ideeën en opdrachten mee naar huis om de komende 2 weken aan te werken en om inspiratie op te doen. Na deze 2 weken vindt het tweede gesprek plaats. Je gevoel na het eerste gesprek en je gemaakte opdrachten wordt geëvalueerd en samen met de coach wordt jouw Essentiële Levensbron bepaalt. Samen vul je de blauwdruk van jouw leven in. Deze blauwdruk kun je zien als de TomTom van jouw levenspad. Hij wijst jou de weg om dat wat jou zo uniek maakt te delen met de mensen om je heen. Dit tweede gesprek duurt ongeveer 1 uur.

Levensbronnen coaching individueel

Tijdens een 8 weken durend coachingstraject (circa 1,5 uur per sessie) ga je op ontdekkingstocht en leer je jouw 7 Levensbronnen® kennen en begrijpen. Elke week krijg je uitleg over 1 Levensbron en de bijbehorende Archetypes en ervaar je in hoeverre deze Levensbron bij jou in en/of uit balans is. In dit traject word je je ervan bewust wat elke Levensbron voor jou betekent en hoe je deze kunt inzetten en toepassen in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en leert je valkuilen beter zien en sneller herkennen.

In de laatste sessie bepalen we wat jouw essentiële Levensbron is. Dit is de Levensbron die maakt wie je in diepste wezen bent en die jou uniek maakt! Als je weet wat jouw essentiële Levensbron is, heb je de TomTom voor jouw levenspad gevonden. Bij alles wat je doet, kun je nu voelen of het klopt bij wie je bent. Dit is de blauwdruk van jouw leven!

Levensbronnen coaching groep

Met maximaal 6 personen komen we 3 hele en 2 halve dagen bij elkaar en krijg je per dagdeel uitleg over 1 Levensbron. Op de laatste ochtend bepalen we je essentiële Levensbron.
Het is een bijzonder traject om met een vriendin of je partner te doen.

Essentiele Levensbron coaching

Dit traject bestaat uit 2 gesprekken. In het eerste gesprek van ongeveer 1,5 uur gaan we samen op ontdekkingstocht naar jouw diepste verlangens, je passie, je talenten en mogelijkheden. Na afloop van dit eerste gesprek krijg je ideeën en opdrachten mee naar huis om de komende 2 weken aan te werken en om inspiratie op te doen. Na deze 2 weken vindt het tweede gesprek plaats. Je gevoel na het eerste gesprek en je huiswerk wordt geëvalueerd en samen bepalen we je Essentiële Levensbron, de blauwdruk van jouw leven. Deze blauwdruk kun je zien als de TomTom van jouw levenspad. Hij wijst jou de weg om dat wat jou zo uniek maakt te delen met de wereld om je heen. Door het kennen van je Essentiële Levensbron zal je merken dat je meer gaat leven vanuit je kern, bewustere en andere keuzes maakt en je je eigen gedrag en reacties beter begrijpt.