De Levensbronnen®

De Levensbronnen® gaan over levenswijsheid en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Het is een bewustwordingsproces over je groei en ontwikkeling, waarom je hier bent en wat je potentieel is.

Verbindt je met de wijsheid van je hart

De Levensbronnen® vormen een duidelijke en gestructureerde methode (ontwikkeld door Susanne Daniëlson en Yvette Visser, gebaseerd op de Archetypes van Carl Jung) die je een zeer helder inzicht geeft in jezelf. Je leert door te voelen en ervaren, je verbindt de wijsheid van de methode met de wijsheid van je eigen hart. Hierdoor ontwikkel je begrip voor je gedrag en voor dat van anderen en leer je jezelf én je ware potentie beter kennen. Je merkt de impact ervan onmiddellijk in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

De 7 levensbronnen

Er zijn 7 Levensbronnen in ieder van ons aanwezig. Iedere Levensbron is verbonden met 3 Archetypes van ons menselijke gedrag. Zij representeren de positieve en negatieve kwaliteiten die in ieder van ons zitten.

Doordat je je met De Levensbronnen® bewuster wordt van je gedragspatronen, kun je deze ook veranderen. Of, om in termen van de bronnen te spreken; ‘in balans brengen’. Wanneer je bewust bent van je gebruikte en niet gebruikte kwaliteiten, ontdek je de oneindige mogelijkheden die je als mens in je hebt en leef je jouw ware essentie.

Alleen met het hart kun je goed zien, het essentiële is voor de ogen onzichtbaar
Antoine de Saint-Exupéry

Le Petit Prince