Er zijn kinderen die fluitend, hollend en springend door het leven gaan. Superfijn!
Er zijn er ook die het leven als een uitdaging ervaren. Die niet altijd weten wat ze met zichzelf of de ander aan moeten. 

Dit is voor henzelf en hun omgeving niet altijd makkelijk. De maatschappij ziet kinderen graag vrolijk en ‘normaal’. Zodra ze iets afwijken, plakt de maatschappij er al snel een stickertje op. Niet zozeer in het belang van het kind, maar om het kind te snappen.

Mijn ervaring heeft me geleerd bij dat laatste een vraagteken te zetten.
Hoezo ‘normaal’? Wat is dan normaal?
Scholen houden staatjes bij waardoor er plotseling zoiets ontstaat als ‘het gemiddelde kind’.  Wie wil er ‘gemiddeld’ zijn?

Ergens snap ik het wel, het geeft houvast, maar ik geloof niet dat er een gemiddeld kind bestaat.

Jouw kind, dat vaak prima in staat is te ontdekken hoe het situaties kan veranderen en hoe het zelf kan veranderen, heeft hier alleen wat handvatten voor nodig. Die bied ik graag, op een creatieve manier, binnen of in de natuur, zodat hij of zij de bijpassende Eigen Wijze weg kan blijven gaan.

Tijdens het Jij Natuurlijk Inspiratiejaar bij Natascha Bruti leerde ik nog meer vertrouwen op mijn natuurlijke manier van coachen, ik ben ik, je kind is ook zichzelf. Door met haar of hem in contact te zijn, kijk ik wat er het beste past. 
In de natuur gebruik ik werkvormen die passen bij het seizoen, de ontwikkeling van je kind en nemen we de tijd en ruimte die het nodig heeft.

Ik blijf trouw aan mezelf en ben eerlijk
Jaguar – het krachtdierenspel®